Friday, July 15, 2011

Etapp 13

Aubisque, upp och sedan ner igen, det står på dagens agenda. En dag för en utbrytning? Antingen det eller stor klunga och spurt eller sent ryck i slutet av nerförsbacken.

Vi har ett märkligt oft, där är hushovd, petacchi och hagen, tre sprintare alltså, där är roy såklart; han är ju med där framme varje dag och ett halvdussin andra. Hushovd har faktiskt gjort detta förut men utan framgång, god tur idag!

Klungan närmar sig den intermediära, vad händer? Gilbert! Vad gör du? Han rycker en och en halv kilometer från linjen, obegripligt! Ja, där ger han upp, låter både htc och movistar köra om och återvänder till klungan. Han måste ha missuppfattat var linjen var nånstans. HTC har ett bra tåg nu, Rojas! Den okände spanjoren! Vilket genidrag! Han rycker helt plötsligt från cavs rulle, kör åt höger förbi renshaw och sedan tvärt vänster. Cav missar att haka på och är chanslös! En poäng inhämtad, spectaculaire!

Bakom klungan ser vi gilbert föra en animerad konversation med tourchefen i den röda bilen, vi tror någonting lurade honom att tro sprinten var en kilometer tidigare än den var, intrikat.  

No comments:

Post a Comment