Sunday, July 17, 2011

Etapp 15

Efter gårdagens mangling är dagens etapp en lätt lufttorkning, bokstavligen. Det blåser hårda vindar vilket det inte brukar göra här denna tid på året. Däremot brukar det blåsa rejält på vintern, vad kallas den vinden? Det är dagens tittarfråga.

Vad ska man säga om gårdagens etapp? Vårt omdöme blir: halvhjärtat. Andy och Basso försökte sätta lite press på övriga men vi saknade det avgörande rycket, det som varar mer än några sekunder. Vad hade hänt om Andy lagt på hammaren under något av sina små ryck? Det kändes som om han gav upp så fprt de närmade sig, han kanske var rädd att spränga sig och bli frånåkt, men för oss åskådare var det en besvikelse. Det är just trots allt det som är fördelen med att ha en bror med i täten, om man spränger sig själv finns alltid Fränk kvar. Som det är nu känns det som om de inte drar fördel av att vara två. Vi får se, kanske sparar de allt detta till alperna. Andy brukar trivas bättre där i alla fall.

Tommy har, mycket tack vare sin heroiska lagkamrat rolland, ännu inte haft några problem att bevaka sin ledartröja. Lance tror han kan gå hela vägen. Om han fallerar någon dag är det fördel Evans så bröderna schleck behöver verkligen göra någonting snart, förmodligen torsdag eller fredag nästa vecka, missa inte de etapperna!

I dagens etapp förväntar vi oss en masspurt men vinden kan ställa till problem både i form av brott i klungan och i form av krascher på grund av nervösa ryttare som alla vill ligga längst fram samtidigt. Spectaculaire!

No comments:

Post a Comment