Thursday, July 14, 2011

Etapp 12 (10)

Jens! Fortfarande i täten! Fem kilometer nu har han dragit nu uppför Tourmalet. Andy! Vad händer? Lägger sig längst bak och kallar på bil. Han behöver något. Ett nytt framhjul. Kanske pyspunka? Nej, en liten kollision. Det är ingen fara, han kommer ikapp snart, ta inte i för mycket nu bara, låt det komma naturligt.

En saxoåkare sticker! Vad gör han? En Voigt? Kanske vill han bara öka farten när Andy haft problem med cykeln. Det kan vi inte tro efter all kritik Conta fick för chaingate förra året, men det är en hård och hänsynslös sport, vi utesluter ingenting. Snart är ordningen tillbaka, hur vågar du säger Jens och lägger sig i täten igen.

Över toppen, Thomas klarar det inte riktigt, Roy spurtar förbi. Ska han bli dagens franske hjälte?

Utför, vackert! Roy och Thomas kastar sig ner, det är mycket vådligt. Nerför Tourmalet på denna sidan är en av de allra snabbaste utförslöporna. Hoogy har förlorat den prickiga nu, för evigt men den gula, den sitter fortfarande på Tommys byst, kanske fladdrar den något i vinden. Kan han verkligen hålla i den hela vägen? Det vore ofattbart. Vi närmar oss 100 km/h nu, vi hinner nog inte göra en kopp te innan de är nere.

Gilbert är med i huvudklungan. Han har lovat att göra allt i bergen, vill testa sig mot de bästa, men kanske har han glömt att det finns ett labmoment också.

No comments:

Post a Comment