Friday, July 22, 2011

Etapp 19

Coureurs,

Vi skall upp för den igen, Galibier, sedan ner och till sist väntar de magiska tjugoen. Låt oss först summera gårdagen.

Som vi var inne på var Leopards manöver en dubbel voigt med twist; det var meningen att Cadel och Alberto skulle jaga ikapp Andy och sedan skulle Fränk rycka och avgöra touren. Det misslyckades men Andys segermarginal gjorde topen mycket tät, det är olidligt spännande.

Än mer spännande är det i ett par andra deltävlingar. Bergatävlingen är en enda röra, många ligger kring sjuttio poäng. Idag ska det avgöras om arrangörernas försök att göra den prickiga tröjan till en riktig bergatröja. I nuläget ser det inte ut så; i ledningen en belgare som var med i en lång utbrytning, som förr om åren alltså.

Pierre Rolland som släpat Tommy uppför alla bergen har på köpet närmat sig i ungdomstävlingen, nu en halv minut bara efter en estländare.

I spurttävlingen har det också blivit spännande, trots att vi är i alperna. Mer än hälften av fältet rullade i mål utanför tidskontrollen igår. Eftersom de var så många får de fortsätta i alla fall men det blir tjugo poängs avdrag i kampen om gröna tröjan. Alla i täten var med i grupetton, utom Rojas, den okände spanjoren, som alltså tog in 20 poäng, spectaculaire! Det kommer alltså att avgöras på Champs-Élysées som sig bör.

No comments:

Post a Comment