Thursday, July 21, 2011

Etapp 18

Amis,

En dag av rekord väntar oss:

10 - 15 km, så långa brukar de avslutande stigningarna vara på bergsetapperna. Idag är den 35 km, upp till 2645 meter över havet. Det är den högst belägna målgången någonsin och första gången vi går i mål på Galibier. Vi brukar passera toppen nästan varje år men där har aldrig varit målgång eftersom det inte finns någon plats för tourapparaten där. Hur har de löst det? Vi får se, fransmännen brukar ju kunna lösa de mest olösliga problem.

Innan dess ska den brutala nästan omänskliga Agnel bestigas, det blir den högsta punkten vi någonsin varit på, 2744 möh. Efter Agnel col d'Izoard, en liten bagatell på 2360 m. Vi kommer att gå igenom alla stigningar i detalj under dagens rapportering. Missa ingenting. Finn en plats där ingen och ingenting kan störa dig, koppla in internet, gå till portalen och glöm allt annat.

Det är idag schleckarna måste bestämma sig för om de vill vinna touren eller fortsätta att vara två duktiga bröder. Vad har Contador i bakfickan, förutom geler och energikakor? Ska Cadel lycka hänga med hela vägen upp?

Vad tror ni? Berätta allt.

No comments:

Post a Comment