Wednesday, July 20, 2011

Etapp 17

Bonjour,

Igår ökade norge sin segerskörd på bersetapper med 50%, ska den öka med ytterligare 33% idag? Chansen finns för den gode edvald, så förnedrande grundlurad av thor igår, är med i utbrytningen idag igen. Morsomt!

Annars var gårdagen dagen då Andy förlorade allt: sekunder en masse, humöret, sin värdighet och förmodligen ett stort antal supportrar. Hans ilskna harang om att nerförsavslutningar i regn borde förbjudas har inte mottagits väl av omvärlden. Walesaren Thomas hade en annan syn på etappen: "Great racing today, that's what it's all about!!". That's the spirit.

Andy, vi har nyheter till dig: för att vinna touren måste man vara bra på mer än att köra uppför. Contador och Evans utnyttjade din svaghet till max, bara att erkänna sig besegrad, som Voeckler gjorde. Den gode Tommy förklarade i en intervju att han gjort sitt yttersta men de andra var för starka, je ne regrette rien.

Vi har fått många förfrågningar kring Tommys påstådda impopularitet i klungan. Hur kan denne glade, ödmjuke och alltid kämpande publikfavorit vara illa sedd i klungan? Våra förfrågningar gav inget svar så vi skickade in vår undecoverreporter, deep spoke, i klungan. Uppdraget vi gav honom, eller henne, var att ta reda på allt. Den första rapporten överlämnades igår natt i en mörk gränd bakom ett bijouteri någonstans i Provence. Preliminärt beror klungans illsyn på att Tommy attackerar för mycket, han "sår kaos", anpassar sig inte till etablerade normer för vem som ska vinna och hur. OK.

Vi kommer nog att fortsätta favorisera Tommy trots denna allvarliga anklagelse, hur det blir med Andy får vi se. Vi kan ha en viss förståelse för att pressen är hård på honom, han har sagt att han kan vinna touren, ett antal mäktiga bankpampar har hostat upp och satt samman ett superlag åt honom. Lagets namn, Leopard, är lite mystiskt, varför heter de så? Det får bli dagens första tittarfråga.

1 comment:

  1. Undersökande journalistik och skarpa analyser, lysande!

    Och nä, man får inte skylla på vädret, det låter aldrig bra, hur rätt man än har.

    Och ja, jag har också undrat varför stallet heter Leopard. Konstigt.

    ReplyDelete