Tuesday, July 19, 2011

Etapp 16

Isle of man 4, Belgien 2, USA 2, Norge 2, Australien, Baskien, Portugal, Spanien, Tyskland. Det är länderna som etappsegrarna kommer ifrån hittills. Frankrike är inte en av dem. Idag är kanske sista chansen.

Bland citaten under vilodagen märker vi Tommys "I'm not able to win the tour". Han motiverar detta med att han kört nio gånger och han vet vad som krävs och de andra är så mycket starkare. I andra änden på ödmjukhetsskalan hittar vi Evans. Om han misslyckas är det för att laget svikit honom.

Vädret ser ut att kunna hjälpa Tommy, Galibier är för tillfället snötäckt och om läget inte förändras innan i övermorgon kan det bli fråga om en inställd etapp. Läget är mycket intrikat med andra ord.

Dagens etapp är ett litet elegant preludium till alperna, långsamt uppför nästan hela dan, ett litet berg och sist en vindlande utförslöpa in till mål. Bland favoriterna räknar vi således godtycklig fransman, Gilbert eller vad sägs om en Millar? Garmin kan mycket väl släppa lös honom idag; de har inga särskilda intressen att försvara annars.

Imorgon åker vi in i Italien, ett gyllene tillfälle för lagen att fylla på sina medicinska förråd. Vi får se mot slutet av veckan vilka som lyckats bäst på shoppingrundan.

2 comments:

  1. Ställa in Galibier? The horror...

    ReplyDelete
  2. Det ser ljust ut: http://www.cyclingnews.com/news/tour-de-france-to-just-avoid-snow-on-galibier

    ReplyDelete