Thursday, July 14, 2011

Etapp 12 (9)

Till slut orkar inte Fabian längre, en kämpainsats men det skulle ta slut någon gång. Nu Voigt. Det blir ingen voigt idag för jens, klassisk lagkörning istället, klassisk sedan lance i alla fall. Tre minuter fram till utbrytningen nu, ska de komma ikapp redan uppför Tourmalet? Vad gör Leopard egentligen? Kan de verkligen hålla detta tåg? Olidligt spännande!

Klungan 35 man stark nu. Jens drar ännu, vi passerar det legendariska taket över vägen, som en tunnel men ändå inte. En liten tillflyktsort på det obarmhärtigt kala berget. Fler och fler cyklister får den där blicken nu, dimmia ögon utan själ, ansiktet orörligt, munnen på vid gavel, allt fokus på att överleva- Dimmigt är det också på toppen ser det ut som, vi behöver inget regn idag.

Sylvain slut! Det gick inte, men ett tappert försök helt i bastiljdagandan var det. Thomas rycker!! Gerraint!! Den unge walesaren! Att vara först över Tourmalet är sannerligen en skåra på styret! Kan fransmännen tillåta detta? Oförskämt! Tänk om Thomas tar både prickiga och ungdomströjan idag! Nej, fantasin löper iväg med oss. Låt oss inte ropa hej förrän vi är över ån.

1 comment: