Thursday, July 14, 2011

Etapp 12

Äntligen! Pyrenéerna. Tourmalet, Lus-Ardiden. Vilken fest!

Låt oss bara nämna att HTCs fantastiska körning igår belönades inte bara med etappseger utan också med den gröna tröjan, grattis! Det var verkligen välförtjänt och vi hoppas Cav kan försvara den in i mål. 

Idag ska pojkarna sållas från männen. Hur ligger alla till egentligen? Det är intrikat. Evans har några sekunder på bröderna Schleck och nära två minuter på Contador. Eftersom Cadel kommer att ta minst en minut, förmodligen mer på dessa i tempoloppet efter bergen måste någon av de tre attackera i bergen. Contador måste dessutom bli av med schleckarna. Hur ligger det till i leopard, är Andy given kapten eller kommer de att köra båda två och på så sätt rycka sönder Evans? Idag får vi kanske de första indikationerna.

I bergatävlingen ska vi få den första ritkiga ledaren idag. Hoogy i all ära, han har försvarat den tappert men idag kommer den att byta ägare.

Direkt från start har vi en sexmannautbrytning, bland dessa den unge Geraint Thomas från Sky. Han ligger skapligt till i ungdomstävlingen, d v s den med den ja vilken färg har den tröjan? Det blir dagens tittarfråga.

No comments:

Post a Comment