Tuesday, July 12, 2011

Etapp 10 (2)

Vår insidereporter tog sig in på Leopards genomgång imorse. De kommer att ta det lugnt idag, räknar med motvind i stort sett hela dagen så ingen anledning att vara nervös eller ens att hålla sig allra längst fram.

Idag går vi i mål i Carmaux, dagens tittarfråga blir vad den orten har gemensamt med Småland. Om du ligger lite efter i tittartävlingen är det ingen fara än, men det är nog dags att stega upp snart. Det är som sagt mycket fina priser som vanligt.

22 km från mål, en händelselös dag, inga krascher, inga skandaler, klungan har långsamt närmat sig utbrytningen. Det är en liten uppförsbacke på slutet, det ska bli intressant hur HTC hanterar det. De är helt klart intresserade för de har dragit hela dagen tillsammans med gilberts lotto.

Bakom HTC ligger BMC. Evans har seglat fram som den kanske störste favoriten till totalsegern. Hur ska Andy lyckats ta tillräckligt med tid på honom i bergen för att hålla undan i tempoloppet? Det kan bli mycket svårt. Det mest ovissa är ändock vad Contador har för planer. Olidligt spännande, men det är inte idag.

Samlat fält nu, 16 km kvar. Voeckler med i täten men utan lagkamrater. Ryck! En cofidisare, gibbe hänger på och Tommy. Go Tommy!! Klungan i stycken! Intet kvar av denna lugna dag! Tony Martin tar sig upp, letar efter Cav, är han med i andraklungan? Nej, då kan jag köra upp till täten tänker Tony, och gör det. Lägger sig sist, tänker inte jobba. Vänder sig om hela tiden, cav var är du? Har de inte radiokommunikation?

Leopard tar över klungan, de vill ikapp då får man anta. Martin vägrar dra i utbrytningen, Voeckler och Gilbert får sköta det.

Vilka ledare vi har haft i år! Först Thor som höll i den längre än någon kunde tro och nu Tommy som går i utbrytning! När såg man det sist? Vår hjälte. Hårdkörning i tätgruppen nu! 8 km kvar, ska de kunna hålla undan? Nej, knappast, men kämpa!

Nej, det gick inte, bra jobbat i alla fall. En bask! Nya ryck! HTC hämtar in, oknäckbara! Millar!! Heja David! Han har gjort detta förut och det brukar inte lyckas, men skam den som ger sig! Kom igen nu!! Nej, det går inte. Osis.

1.5 km kvar. Olidligt spännande. HTC har kontroll nu, men de har väldigt få åkare i tåget. Andra tar över, alla är med! Nu kommer Cav!! Greipel!! Vem vann? Greipel! Otroligt!! Vilken spurt!

No comments:

Post a Comment