Tuesday, July 12, 2011

Etapp 10

Mes amis,

Välkomna till den tionde etappen. Vi har ett femmanna oft som har kapat åt sig fyra minuter direkt från start. I klungan ser vi för ovanlighets skull de gröna europcartröjorna, de som Cav gillar så mycket. De lämnar strax över till HTC för ingen som kan hota Tommy finns i utbrytningen.

Vi har fler offer för kraschen igår, Klöden är i svåra plågor, kanske kan han ta sig i mål idag men hur ska det bli i fortsättningen? Radioshack har det inte lätt i år, två potentiella kaptener skadskjutna och Levi långt efter.

Förklaringen till olyckan igår när en bil körde rakt in i utbrytningen är att föraren försökte undvika att toucha ett träd. Hon hade tre val: bromsa och köra om senare, skrapa lacken mot trädet eller meja ner utbrytarna. Vi lämnar till våra lyssnare att bedöma om hon valde rätt.

De nya reglerna för följebilarna är att inga omkörningar av någonting får ske utan explicita order från organisationen. Om fler cyklister blir påkörda blir det allvarliga konsekvenser, så det så!

Det är stitlje i loppet för tillfället medan vi väntar på nästa kategoritrea så vi passar på att reda ut bergatävlingen. I år har man ändrat poängsystemet för att göra det svårare - i princip omöjligt - för någon att vinna den bara genom att sticka iväg på någon bergsetapp och håva in tidiga bergspris a la Jaja och Virenque. I år ska bäste klättrare vinna är tanken. För tillfället leder Hoogy. Hans lagkamrat i utbrytningen ser till att ta så många av de poäng som finns idag som möjligt för att förhindra att någon tar sig förbi.

Vi återkommer om ett slag.

No comments:

Post a Comment