Monday, July 11, 2011

Vilodag

Årets första vilodag var synnerligen välbehövlig, inte bara för åkarna utan även för oss på redaktionen. Det är många tankar och intryck att samla.

Vi börjar med en god nyhet: årets tours första dopingfall, äntligen! Det är Kolubnev som ertappats med någonting otillåtligt i kroppen. Vi hoppas på fler positiva test framöver.

På twitter är den stora nyheten att Jens Voigt nu har ett konto, super! Contador verkar ha skaffat en ny översättningstjänst, numera finns den engleska versionen i samma tweet som det spanska originalet så nu är hans tweets ännu obegripligare. Ivan Basso har skrivit ner sina intryck från den första veckan i ett långt oformaterat blogginlägg, tldr. I övrigt låter Cav meddela att han gillar Europcars gröna dräkter, bra.

Tyvärr verkar det inte bli något av Vladigate. Contador hävdar att det var ett mekaniskt fel som gjorde att han åkte av vägen och in i publiken. Det kanske är sant men Albertos känsla för drama lämnar mycket att önska. Här fanns ett gyllene läge att skapa en kontrovers.

Den franska bilen som mejade ner Flecha och Hoogy igår har skickats hem. Det var en kvinnlig förare ser vi på bilderna, men det betyder givetvis ingenting. Tourledningen har utlovat åtgärder under dagen men vi har inte hört någonting ännu och dagen är snart slut i Frankrike. Vi avvaktar. Kanske kommer de att förbjuda kvinnliga förare i följebilarna, det vore ett franskt beslut.

Det känns som att krascherna och skadorna har varit ovanligt många i år men är det verkligen så? Enligt vår expertstatistiker ligger siffrorna på normala nivåer, men kanske har krascherna varit otäckare i år än vad vi är vana vid men framförallt har de i större utsträckning drabbat lagens kaptener. Wiggins, Vino, van den Broeck har alla brutit. Horner var en möjlig kapten i Radioshack som också tvingats åka hem. Vi hoppas på olycksfria två veckor nu men vi har Pyreneerna framför oss så det finns risk för större manfall.

Bland kämpainsatserna på vilodagen märker vi Hoogy som var ute och tränade, med 33 stygn i kroppen samt Skys sportdirektör Sean Yates som varit ute på en åttatimmarsrunda. Lance berättar förresten om denna Yates att en gång häromåret när han klev upp yrvaken halv sju på morgonen fick han syn på Yates, på väg hem från morgonrundan.

Imorgon har vi ytterligare en kuperad etapp men snart, mycket snart bär det av upp i de riktiga bergen.

2 comments:

  1. Sublimt ironiska kommentarer idag, lysande!

    A: Because it messes up the order in which people normally read text.
    Q: Why is top-posting such a bad thing?
    A: Top-posting.
    Q: What is the most annoying thing on Frasses Live TdF?

    ReplyDelete
  2. I know!! Men hur ändrar man det? Jag hittar ingen inställning.

    ReplyDelete