Thursday, July 14, 2011

Etapp 12 (7)

Där är ett lag vi inte sett förut i utbrytningen, saur-sojasun. De har något gemensamt med gula tröjan, en extra ficka. Vad ska den vara till? Se där! Dagens andra tittarfråga. Ofattbart. Det kan bli tre (3!) tittarfrågor idag. Tänk om! Vi an inte lova något men möjligheten finns. Det vore en historisk händelse, något att berätta för kommande generationer. Missa inte detta nu!

Movistaråkaren har lämnat utbrytningen, det blev en mindre biroll idag. Europcar tillåts fortfarande dra i täten men alla vet att det är fabian, strax bakom till vänster, som håller i taktpinnen, bakom fabian voigt den gamle. Honom kan man lyssna på länge. Här. Vad har de egentligen planerat i saxo? Någonting överhuvudtaget? Under tiden ansluter kreuzinger syvve och hoogy. Hoogy tar slut nu, var hans ryck ett utslag av storhetsvansinne? Nej det tror vi inte, snarare en ansträngning att rida ännu några minuter på den oväntade popularitetsvågen. Taggtrådsstaketet som han landade i ska förresten säljas på auktion, pengarna ryktas ska gå till välgörenhet.

Brant, nära toppen, mot den! Mangel tar priset, följt av en bask. Euskaltel ja, det är ju deras dag också idag, första pyrenéedag! En franskbaskisk dag således, det kan bli mycket vackert eller mycket våldsamt, vi får se.

Nej!!! Gerraint! Ut i terrängen direkt i nerförskörningen. Det var han som tweetade att många åkare har dålig teknik och orsakar krascher i klungan. Ett och annat ordspråk kommer till oss men låt oss inte vara sådana. Igen! Han har knappt satt sig förrän han är över kanten på andra sidan vägen! Det är något fel på hans bromsar, byt cykel för guds skull. Du har några av de farligaste utförsbackarna som finns framför dig.

Vad händer? Halva klungan vurpar där Thomas halkade!! Är där något på vägen? En oljefläck. Vi tar tillbaka allt. Förlåt oss Geraint.  Det går inte fort för det är precis efter toppen; ser mer komiskt än farligt ut, som om alla bestämmer sig för att lägga sig och vila samtidigt, som i en b-film där innevånarna i den lilla byn i nebraska gasas av regeringen i något experiment.

Ljuv utförsåkning nu, inga raviner här, grässlätt och sedan skog, tänk att få släppa på här, vilken lycka!

No comments:

Post a Comment