Sunday, July 10, 2011

Etapp 9 (5)

Äntligen! Årets första skandal!! Vi döper den till Vladigate. Bildbevis här. Märkligt att vi inte hört några klagomål från Conta, månde inte detta rinna ut i sanden nu.

Fyra mil från mål, Tommy & co har fem minuter. Voeckler kör för gula idag, det verkar som om han gjort en deal med resten av oft, han gör huvudjobbet och de andra får kämpa om etappsegern om de hjälper till lite grand. En och en halv minute måste de komma före klungan för att detta underbara ska ske.Go Tömma'! Tommy, gör oss lyckliga!!

Sist vi gick i mål häruppe vann den störste av franska antihjältar, Richard Virenque. Det hade kunnat vara en bra tittarfråga men vi kan inte ha likadana frågor två dar i rad.

Krasch! I oft, vafalls? Hur?? Vi ser reprisen. Detta är det mest besynnerliga vi någonsin sett. En fransk tv-bil mejar ner Flecha som flyger in i hoogy. När vi säger mejar menar vi det verkligen, inte en liten touch utan en fullständigt brutal överkörning, rakt in i sidan av gruppen. Han måste ha tappat ratten, kanske pratade i mobilen? Hoogy gör ett och ett helt varv en meter upp i luften men landar på ändan, i ett taggtrådsstaket. Vilken osannolik tur att ingen skadade sig. Den föraren måste få tio år i Bastiljen, minst. Vår konspirationsreporter DHT noterar att de två fransmännen i oft klarade sig undan överkörningen.

Tre man i täten nu således, fem minuter före med tre mil kvar. Garmin drar hårt i täten, en vilodag i gult hägrar. Hoogy blir omplåstrad av motorcykeldoktorn, väntar in klungan och fortsätter. Ofattbart att han klarade den vurpan med bara mindre skavanker. Dagens hjälte utan tvekan.

25 km kvar, olidligt spännande.

No comments:

Post a Comment