Sunday, July 10, 2011

Etapp 9 (6)

Hoogys båda ben upprivna av taggtråden, blodet strömmar ut, men han fortsätter. Tillfällig förvirring i utbrytningen, vart tog de andra två vägen? Tommy var längst fram så såg nog inte vad som hände, de andra två verkar ha varit skymda av en annan bil så inte säkert de såg heller. Vad gör alla dessa bilar bland åkarna? Ofattbart. Nu får de veta att det inte är någon mening att vänta in så de drar på igen, men att köra på bra tre man de sista två milen är ett stort handikapp.

Hoogy har nu tappat två minuter på klungan på mindre än en kilometer, han har knappt styrfart men kämpar vidare. Vi ändrar oss, inte dagens hjälte, årtiondets, minst. Han kan ha säkrat bergatröjan idag dock, det vore ett plåster på såren.

Garmin drar för livet men de hämtar inte in. Kanske har de hört vad som hänt och väljer att låta utbrytningen vara? Fortfarande en eller två klättringar kvar dock. En, och en liten knyck vid mållinjen.

Gilberts cykel går sönder! Han får en ny men måste nu ta sig upp till klungan och sedan igenom denna. Kanske läge för ett baxväxelproblem? Nej, han bryr sig inte om det, tar sig upp på egen hand. Starkt.

14 km kvar.

No comments:

Post a Comment